Bemutató eddigi munkáimról
Bemutató eddigi munkáimról
Bemutatkozás, szakmai önéletrajz
Nyitó oldal, üdvözlet és bemutatkozás
Hatásos weblapok készítése Elektronikus kiadványok, Adobe PDF formátum Szoftvertanácsadás, fejlesztés Multimedia CD-ROM készítése Szolgáltatások részletezése és díjai
Szoftver igényfelmérés, szoftver ajánlat, szoftverfejlesztés. A feladat-hoz szükséges szoftver igény tárgy-szerű elemzése, javaslatok kész szoft-verek vásárlására. Amennyiben úgy ítélem meg, hogy nincs kész szoftver a feladathoz javaslat szoftverfejlesz-tésre tovább...
Önnek biztonságban vannak az adatai ? Tisztában van azzal, hogy elsősorban az adatait kell védenie ? Egy számítógép pótolható, de a rajta tárolt adatok elvesz-tése egy cég számára kritikus lehet. Mit tenne Ön, ha most ebben a pillanatban tönkremenne számítógépe adattároló egysége ? tovább...
Egyedi szoftverek fejlesztését vállalom. Adatbáziskezelés, adatillesztések különböző rendszerek adatainak összekap-csolására. Meglévő adatairól jelentés készítő és kereskedelmi programokhoz eladáselemzés tetszőleges szempontok alapján. tovább...  
Szoftver tanácsadás séma

Szoftverfejlesztés (számlázóprogram, rendelésnyilvántartás, ügyfélnyilvántartás)

Ha nem lehet megúszni a dolgot egy új program elkészítése nélkül, akkor a probléma alapos elemzése után elkészítek egy árajánlatot, amiben részletesen ismertetem minden elvégzett munkafázisnak a várható elkészülési időpontját és költségeit.

23 éves gyakorlatom alatt főleg xBase (Visual FoxPro) alapú adatbáziskezelő programokkal dolgoztam így gyakorlatom is ezekkel szereztem. Az utóbbi időben kezdtem el dolgozni Web programozási feladatokkal. Jelenleg saját Web-lapomhoz írok Java, JScript, VBScript, és PHP-MySQL programokat.

Eddigi jelentősebb program fejlesztéseimről bővebb információt talál a „Galériában”, csak felsorolás szerűen néhány:

  • Létesítmény és ügyirat nyilvántartó rendszer (Létesítmények adatait és a hozzájuk kapcsolt WORD dokumentumok nyilvántartására.)
  • Rendelés-nyilvámntartó és Számlázó program,
  • Kereskedelmi eladás elemző program. (Tetszőleges szempontok szerinti lekérdezési lehetőség, listák és jelentések EXCEL táblázatba is.)
  • Pénzügyi nyilvántartás. (Komplex vevő-szállító folyószámla, bank-pénztár, ÁFA nyilvántartás)
  • Tárgyi eszköz-nyilvántartás
  • Ügyfél nyilvántartás, ügyiratok, téma szerinti csoportosítással

tovább...

Szoftvertanácsadás, informatika oktatás

Egy adott probléma számítógépes megoldására alapvetően két lehetőség van. Egy kész szoftver adaptálása az adott problémára – ez az olcsóbb megoldás -, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy új program szükséges.

Vegyünk néhány jellemző példát: egy könyvelő cég teljes körű ügyviteli szolgáltatást végez. Ehhez szüksége van főkönyvi, vevő-szállító folyószámla nyilvántartó, munkaügyi, bérszámfejtő, stb. programokra. Ezekre számos , jól működő kész program van, amik nagyon jól adaptálhatók, hiszen „ugyanazt kell csinálnia” a programnak. Tehát ekkor a készen kapható programok közül kell kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Másik esetben egy termelési folyamatirányítási rendszer adatait szeretnék automatikusan dokumentálni és vezetői jelentéseket készíteni. Az irányítási rendszer adatgyűjtő pontjait illeszteni kell egy feldolgozó programhoz. Ez tipikusan egyedi szoftverfejlesztést igényel.

Mindig szem előtt kell tartani azonban, hogy mi a feladat, amit egy szoftverrel szeretnénk megoldani, hogyan történik most ennek a problémának a megoldása. Ezt a jelenlegi folyamatot, - feltéve, ha jó – kell a programnak hatékonyabban és főleg olcsóbban elvégezni.

Tehát ha engem felkérnek egy program elkészítésére, akkor először megvizsgálom van-e adaptálható program, és csak akkor javaslom új program elkészítését, ha nincs ilyen. Hiszen az ügyfél érdeke azt kívánja, hogy minél olcsóbban jusson hozzá a számára jól használható megoldáshoz. Márpedig egy új program elkészítése biztos, hogy a drágább megoldás. vissza...

Sérült adatok helyreállítása, windows hiba javítása

  • Adatmentés, sérült adatok helyreállítása.
  • Mentési stratégia kidolgozása, a jelenlegi adatbiztonsági rendszer elemzése, értékelése után.
  • Vírusvédelem, megelőzés, vírusvédelmi adatbázis frissítése, vírusfertőzés megszüntetése, eredeti állapot helyreállítása.
  • Hibaelhárítás, megsérült operációs rendszer fájljainak helyreállítása, a rendszer hibamentes működésének biztosítása. vissza...
   
©  2003 Graph-Adat Studio Szerencsi István   Utolsó módosítás : 2017.01.16